Kategorier
Restaurang

En japansk restaurang med äkta sushi i Stockholm

Eftersom sushi blivit så populär har det också blivit att den inte alltid liknar den riktiga rätten. På en japansk restaurang i Stockholm får du äkta vara.

När italienare reser utomlands och blir serverade en pizza skakar de oftast bekymrat på huvudet och tycker inte att det liknar den pizza de får i sitt hemland. I Sverige har vi gjort vår egen tolkning av rätten och bjuder generöst på det vi kallar pizzasallad.

För en italienare har vår pizzasallad som består av vitkål (vilket visserligen är mycket näringsrikt) ingenting att göra med pizza. Om man äter sallad till maten i Italien är det snarast tomater, mozzarella och grönsallad som serveras. Att vi sedan lägger pommes frites, jordnötter och kebabsås på pizzan är också helt främmande.

På liknande sätt kan den sushi som vi serveras på svenska restauranger ha tappat lite av sin autenticitet. Visserligen finns de grundläggande ingredienserna där, men wasabin kan vara färgad pepparrot och soyan kan vara kinesisk. För att få den rätta upplevelsen gör man bäst i att besöka en riktig japansk restaurang.

Rätt atmosfär med rätta råvaror kännetecknar en äkta japansk restaurang

När du går till en äkta japansk restaurang kan du få smaka sushi som den smakar i Japan. Men du kan också bli serverad Asian Fusion med mellanrätter som hämtat inspiration från hela Asien. Det som är gemensamt för alla rätter är att råvarorna håller högsta kvalitet.

Japan är en ö, även om det är en väldigt stor ö, och när man är omgiven av hav spelar fisk, bläckfisk och skaldjur traditionellt en mycket viktig roll i matkulturen. Till exempel finns det en japansk restaurang som serverar sushi på Kungsholmen. De erbjuder inte bara utsökt mat tillagad av skickliga kockar, du kan dessutom njuta av att komma in i den japanska miljön.

Vackra uppläggningar, smakfullt porslin och en behaglig miljö gör besöket på en japansk restaurang till en upplevelse utöver det vanliga. Vill du ge dina vänner, din date eller familj en upplevelse som är mer än bara en måltid är det ett säkert kort att prova på att äta med pinnar. Blir det för svårt kan du få en gaffel.